El meu esport alternatiu

En aquesta entrada vaig a reflexionar una mica sobre l'esport que ens ha tocat per al nostre treball d'unitat didàctica.

En primer lloc, sincerament la motivació no va sortir des d'un primer moment el d'agafar aquest esport, teníem altres esports en ment com el Colpbol i el Quiddich però els van agafar altres companys també i ens van deixar a la fin aquesta disciplina, que al principi no sabia ni que existia però que buscant per internet m'ha agradat i crec que hem tingut sort, ja que crec que podem treure un bon treball d'aquest esport, això si, prenent les mesures de precaució necessàries, tant pel Covid com perquè els nens no es lesionen ni es facen mal, ja que és un esport que anem a haver d'adaptar a l'escola.

En segon lloc, vaig a parlar-vos una del Bossaball.

Primerament parlaré una mica d'història d'aquest esport, el bossaball va naixer a Màlaga al 2004 de la mà d'un belga, Filip Eyckmans, el qual pretenia unir les seues dues passions en un sol joc: el volei-platja i la música brasilera. Finalment va aconseguir una fusió entre quatre esports: volei-platja, futbol, capoeira i gimnàstica, tot a ritme de bossa-nova (estil musical que deriva de la samba i el jazz, d'aquí el nom d'aquest esport).

Per poder practicar Bossaball cal tenir un bon domini de la pilota tant amb les mans com amb els peus, així com posseir un gran sentit de l'equilibri, del ritme i rapidesa de moviments.

Les regles són les següents:

- Es juguen 4vs4, 5vs5 i 6vs6 i la forma de col·locar-se és lliure però de normal són 3 davant i 3 darrera, el del mig de davant és el rematador i esta en un llit elàstic i els altres són els receptors i passadors.

- L'objectiu principal és que la pilota toqui el terra de el terreny contrari.

- 5 tocs com a màxim per equip.

- Es pot tocar amb totes les parts de el cos.

- Si la pilota toca la zona de seguretat és fora.

- En Bossaball la pilota pot rebotar o rodar i, si queda immòbil, el punt per a l'equip oponent.

- Prohibit tocar la xarxa.

- Les partides es juguen a 21 punts.

Punts

Tocs de Volley:

1 quan la pilota colpeja en la zona principal de l'equip visitant.

3 quan la pilota colpeja en el llit elàstic de l'equip oponent.

Tocs de Futbol:

3 quan la pilota colpeja a la zona principal de l'equip visitant.

5 quan la pilota colpeja en el llit elàstic de l'equip oponent.

Pel que fa al material, al temps i a l'espai, no podem comprar una pista de bossaball perquè primer has de tenir llicència per comprar-la i segon és molt cara, llavors el que nosaltres hem pensat és fer una pista nosaltres mateixos amb els matalassos de gimnàs tirant-los a terra i dividir el terreny per la meitat amb dos pals i posar una xarxa entre ells i així jugar la partida. Pel que fa a el temps d'aquesta unitat didàctica serien de 2-3 setmanes fent molts exercicis previs abans de jugar la partida i després la orientariem per a una època de més calor, per exemple per a març d'ara endavant. Aquest esport el posaria del segon cicle d'ara endavant, ja que en el primer cicle no podria perquè encara no tenen l'equilibri i la motricitat tan desenvolupada, a més jugar amb el peu no ho inclouria perquè en qualsevol curs seria molt complicat i possiblement si dius que pots jugar amb el peu tots els xiquets ho intentarien i no podríem jugar d'una manera dinàmica, així que només amb les mans.

I l'espai, si fos possible seria dins el gimnàs.

Creiem que és un esport complicat però alhora molt interessant ja que treballes la psicomotricitat de totes les parts de el cos, a més treballes el llançament de pilota, la recepció de la mateixa i també la precisió, perquè has d'intentar passar la pilota d'un costat a un altre i intentar llançar-la a un lloc de l'altra pista on no hi hagi cap company i intentar fer el punt.

Òbviament, en la nostra unitat didàctica anirem a poc a poc i no els posarem a jugar una partida directament, els ensenyarem i farem activitats prèvies perquè vagin aprenent tant les normes com a aprendre a tocar la pilota amb les mans, el dels peus no crec que ho anem a utilitzar perquè per a ells és més complicat que per a una persona adulta.













Comentarios

  1. Aquesta entrada sobre l'esport alternatiu de Sergio m'ha semblat molt interessant, ja que ens parla d'un esport que mai abans havia escoltat parlar, i en aquesta reflexió podem conèixer totes les regles i tècniques del joc. Per tant, s'entén perfectament el bossaball i el video i les fotografies adjuntades també aclareixen molts dubtes. A més a més, el llenguatge és atractiu i proper.
    Li pose un 9,5.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Reflexió i autoavaluació

Reflexió sobre avaluació o qualificació en Educació Física

Currículum en Educación Física