Currículum en Educación Física

 Bona vesprada, en aquesta entrada comentaré breument  i reflexionaré sobre el currículum d'educació Física.

Primerament, diré que el currículum és on s'engloba tot allò que és necessari perquè es puga donar un procés d'ensenyament-aprenentatge per part del mestre i els alumnes i també serveix d'ajuda al mestre per a intentar cenyir-se i avaluar als seus alumnes de la millor manera.

Dins del currículum trobem 5 blocs diferents i ben diferenciats, a més en cadascun trobem els continguts, els criteris d'avaluació, els indicadors d'assoliment i les competències separades per cursos.

A continuació parlaré una mica de cadascun dels blocs:

El primer bloc es diu Coneixement corporal i autonomia, i en l'es treballen aspectes com el coneixement de nocions espacials, la relació de l'espai i el temps en la realització d'una activitat física, la discriminació sensorial, etc.

El segon bloc es diu habilitas motrius, coordinació i equilibri. Activitats en el medi ambient, on es tracten continguts com la participació en activitats físiques que impliquen les habilitats motrius de locomoció, jocs de repte, jocs d'orientació i circuits, perseverança davant de l'esforç i la força de voluntat entre altres.

En tercer bloc es diu expressió motriu i comunicació i tracta continguts com la comunicació de sensacions a través del moviment corporal com per exemple la mímica, balls i danses, pràctica d’activitats expressives que fomenten la creativitat i la confiança en un mateix, aquest bloc potser és dels quals més m'agraden del currículum d'educació física perquè és d'emocions i expressió corporal i quan el treballem en classe em va agradar molt.

En quart bloc es diu activitat física i salut i té continguts com a hàbits saludables d'higiene corporal posturals i alimentaris en la classe d'Educació Física, interés i satisfacció per la cura del cos per a la millora de l'autoestima i jocs, exercicis i activitats per a la millora de la resistència cardiorespiratòria o aeròbica, la flexibilitat, la força muscular i la resistència muscular entre molts altres.

El cinqué i últim bloc es diu jocs i activitats esportives on apareixen continguts com el reconeixement i classificació de jocs segons els criteris de modificació dels variables, la incorporació de material complementari, la innovació pedagògica, aplicació adequada de la tècnica i la tàctica en activitats esportives, desenvolupament de projectes d’equip transformant idees en accions.

Per a acabar, diré que en general el currículum d'Educació Física és molt complet gràcies no sols als continguts, sinó al que tot el compon i l'envolta com són els criteris d'avaluació, els indicadors d'assoliment i les competències.

Com a conclusió diré que el currículum em sembla que està molt complet perquè tot el que es tracta dins de cada bloc té sentit i a l'hora de realitzar una avaluació és fàcil d'avaluar si l'alumne ha complit amb l'etapa que li correspon en relació a l'educació física.

Comentarios

  1. A aquesta entrada trobem un escrit breu i concís sobre el currículum, en el qual ens aporta informació de què és i dels 5 blocs que conté. La redacció es clara i fluida i no hi ha faltes d'ortografía. La informació está estructurada y organitzada, d'aquesta manera amb una llegida podem adquirid totes les idees. No obstant això li falta algún archiu complementari.
    Li pose un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Reflexió i autoavaluació

Reflexió sobre avaluació o qualificació en Educació Física