Els esports en temps de COVID

El passat dijous 19 de novembre a la pràctica amb Irene vam tindre l'oportunitat d'aprendre una mica més en profunditat altres dos esports alternatius "nous", ja que nosaltres els hem practicat o la gran majoria a l'institut o col·legi quan érem més petits però si que és veritat que tenen pocs anys de vida i s'estan donant a conèixer arreu del món ja. Parlem del "Datchball" i el "Colpbol", dos esports en gran valor i significant didàctic que pense inclure en un futur en les meues unitats didàctiques.

En primer lloc, he de dir que com he dit anteriorment els jocs ja els coneixia i els vaig practicar a l'escola o institut, potser el Datchball no ho recorde molt i ho estic barrejant amb el joc del cementeri.

Em semblen esports molt bons per incloure'ls en les nostres unitats ja que són jocs molt dinàmics i treballen la recepció i el llançament de pilota sobretot, entre altres coses. Pel que fa a si són més o menys didàctics crec que són iguals ja que en tots els esports practiques alguna cosa i aprens i tots són dinàmics, el que passa és que el joc tradicional és de tota la vida i es juga sovint en molts llocs i els alternatius són més nous i costa veure'ls practicar fora de l'escola, ja que el col·legi és un potenciador per donar a conèixer els esports nous.

En segon lloc, segons el Decret 108/2014, considere que els dos jocs poden correspondre als blocs següents:

- Bloc 1: Coneixement corporal i autonomia

- Bloc 2: Habilitat motrius, coordinació i equilibri

- Bloc 4: Activitat física i salut

- Bloc 5: Jocs i activitats esportives

Pense que en aquests dos esports predomina l'exercici físic, la motricitat, la coordinació oculo-manual i la ubicació en l'espai que un ocupa i l'equilibri, per això he escollit aquestos blocs.

En quan a que cursos van dirigits, jo començaria a practicar aquests esports a partir del segon cicle de primària, ja que en el primer encara no tenen ni la força ni la motricitat necessària per poder dur a terme aquests esport d'una manera més dinàmica i proposaria altres coses.

En tercer lloc, les adaptacions que han tingut els professors per adaptar aquests esports al protocol covid m'han semblat molt bons, vam fer uns equips i sempre vam ser els mateixos en els dos esports practicats per estar més controlats i si hi hagués qualsevol problema saber amb qui has tingut més acostaments, després les pilotes utilitzades sempre eren les mateixes i quan vam acabar ens posavem gel hidro alcohòlic i desinfectar tot.

Pel que fa a altres adaptacions que aportaria, la veritat és que crec que ho han fet molt bé i estava bastant controlat, potser si que hagués delimitat una mica més les pistes baixant les cortines que estan al sostre i així les pilotes no anirien d'un costat a un altre i estarien més controlades però estaven molt bé. I potser el partit final en aquestes èpoques no es podria haver fet perquè ens ajuntem tota la classe però al fi y al cap estem junts sempre i crec que no passa res.

Finalment, presentaré l'esport que hem agafat en la nostra unitat didàctica, el bossaball.

És un esport alternatiu que ha nascut fa més o menys una dècada i que està creixent molt ràpid per tot el món.

És un esport que ajunta el futbol, ​​el voleibol, la capoeira i la gimnàstica, tots en un, és un esport mixt, es juga en una pista de voleibol però inflable on pots donar-li amb totes les parts del teu cos. Es juguen 4vs4, 5vs5 i 6vs6 i la forma de col·locar-se és lliure però de normal són 3 davant i 3 darrera, el del mig de davant és el rematador i esta en un llit elàstic i els altres són els receptors i passadors.

L'objectiu principal és que la pilota toqui el terra de el terreny contrari.

Les regles són les següents:

- 5 tocs com a màxim per equip.

- Es pot tocar amb totes les parts de el cos.

- Si la pilota toca la zona de seguretat és fora.

- En Bossaball la pilota pot rebotar o rodar i, si queda immòbil, el punt va l'equip oponent.

Punts

Tocs de Volley:

1 quan la pilota colpeja en la zona principal de l'equip visitant.

3 quan la pilota colpeja en el llit elàstic de l'equip oponent.

Tocs de Futbol:

3 quan la pilota colpeja a la zona principal de l'equip visitant.

5 quan la pilota colpeja en el llit elàstic de l'equip oponent.

Comentarios

  1. A aquesta entrada trobem alguns dels jocs alternatius practicats com el Colpbal o el Datchball i com els incorporariem un poc a les classes d'Educació Física en Primària. Ací trobem alguna informació interessant que ens pot servir en un futur, i Sergio també ens ha introduït un poc el seu esport alternatiu, el Bossabal, que també m'ha semblat interessant. La redacció de l'entrada és clara.
    Li pose un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Currículum en Educación Física

La pilota: un esport del poble

Reflexió i autoavaluació