L'esgrima a l'escola

 El dimarts 17 de novembre la professora Irene ens tenia guardada una grata sorpresa, tot i que ja sabíem alguna cosa perquè l'altre grup va pujar fotos de què estaven practicant esgrima a les xarxes socials.

Irene ens va portar a classe a una entrenadora d'esgrima i ex-esgrimista per ensenyar-nos aquest esport de què ben poc sabíem. He de dir que jo sabia alguna cosa ja que l'any passat en pràctiques va vindre a donar-nos una xarrada d'aquest mateix esport un ex-esgrimista a l'escola on estava fent les pràctiques i em vaig poder enterar ja d'alguna cosa, però bé, ella ens va explicar des del principi la història de l'esgrima i la veritat que a mi personalment em va encantar i desconeixia que era un esport espanyol.

En primer lloc, com he dit anteriorment, si que coneixia aquest esport i sabia alguna cosa ja d'abans però mai ho havia practicat, m'ha semblat un esport molt divertit i dinàmic on ens ho hem passat molt bé tant en l'individual com en el col·lectiu i no sabia que d'aquest esport es podrien treure tants jocs per aprendre a practicar-lo. Gràcies a aquesta experiència que ens han regalat m'he adonat que l'esgrima ens obre un munt d'exercicis per practicar i si, sense cap dubte, en un futur si que la inclouria dins de la meua programació didàctica.

En segon lloc, pense que l'esgrima es pot treballar en qualsevol d'aquestos blocs:

- Bloc 1: Coneixement corporal i autonomia.

- Bloc 2: Habilitats motrius, coordinació i equilibri. 

- Bloc 4: Activitat física i salut.

- Bloc 5: Jocs i activitats esportives.

Pense que l'esgrima está relacionada en aquestos quatre blocs, ja que l'esgrima complementa tant la motricitat com l'exercici físic, és una pràctica molt completa. Pel que fa als cursos que aniria dirigida, pense que pot anar per a tots els cursos de primària, però sempre separant bé els cursos, per exemple de primer a tercer per conèixer l'esport i que començen a fer exercicis i ja després des de quart a sisè faria ja l'esport per complet ja que tenen una motricitat més desenvolupada i coneixen les normes dels cursos anteriors.

En tercer lloc, com ens va poder ensenyar la professora, l'esgrima es pot ensenyar amb materials que tenim al nostre abast durant tot l'any, com poden ser pilotes de tennis, pilotes més grans, mocadors ... i Després per a poder fer la nostra pròpia espasa es pot fer amb materials que podem reutilitzar de casa i així es pot reciclar. Pel que fa a com fer la nostra pròpia espasa d'esgrima posaré un vídeo millor.


Finalment, per als 3 jocs que proposaria:

el primer seria per escalfar, posaria a tots els alumnes al mig de camp o un quart de camp de futbol sala i diria que estiguen donant voltes en posició de guàrdia i que quan jo diga un nom tots hauran d'anar a per ell i tocar-li l'esquena, sempre de manera suau i ell intentar escapar.

Per al segon joc, jugaria a la corda però modificada de tal manera que els alumnes estaran trotant per meitat de la pista i el professor i un alumne donaran corda i tots han de passar per la corda sense parar a veure quan poden entrar, han de anar trotant i buscar el moment oportú sense parar, si passen bé, segueixen, si els toca la corda hauran de quedar-se donant corda pel company que està donant corda.

I finalment, en l'exercici de tornada a la calma el joc de l'espill, per parelles, una d'elles manarà i l'altre trendrá de fer el que l'altre fa, trencar, marxar, fons...

Com a conclusió, dire que la veritat és que mai està gens malament aprendre coses noves i aquest esport m'alegra molta saber alguna cosa d'ell i tenir alguna idea prèvia perquè en un futur si déu vol i sóc professor d'EF en un col·legi poder incloure-ho en una UD i poder aportar el meu granet de sorra a que pugui créixer i que els futurs nens el coneguin i vulguin practiques aquest esport i ser esgrimidors, i qui sap, ser en un futur medallista olímpic del nostre país en uns Jocs Olímpics.







Comentarios

  1. Aquesta entrada és diferent i creativa, i tracta de l'esgrima, un esport que cada vegada és menys conegut. M'ha semblat interessant com Sergio ha redactat el que van realitzar a aquesta sessió i també ens ha aportat un exemple de 3 activitats que realitzaria ell sobre l'esgrima, ja que molta gent no coneix aquest esport i ací pot enriquir-se un poc més. A més a més, els recursos audivisuals que presenta són de gran ajuda.
    Li pose un 9,5.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Reflexió i autoavaluació

Reflexió sobre avaluació o qualificació en Educació Física

Currículum en Educación Física